Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 02. 2014. 09:43   >>  09:43 10

UPUĆEN ZAHTJEV

Istraga protiv Vučića i Nikolića zbog ratnih zločina?

Bivši pripadnik Armije BiH iz Tuzle Omer Isović uputio je Tužilaštvu BiH Zahtjev za pokretanje istrage protiv potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Srbije Tomislava Nikolića zbog "podstrekivanja na ratni zločin prema nesrpskom stanovništvu u BiH u periodu 1992-1995", prenosi klix.ba.

Isović je od Tužilaštva zatražio da se ispitaju svi relevantni podaci i svjedoci, pregledaju videomaterijali i natpisi u medijima koji Vučića i Nikolića dovode u direktnu vezu s podstrekivanjem na zločine.

"Predsjedniku Srpske Radikalne Stranke Vojislavu Šešelju se već sudi u Hagu za ratne zločine koje su počinile paravojne jedinice koje su bile direktno pod njihovom kontrolom. Vučić i Nikolić su u to vrijeme zajedno sa Šešeljom bili najistaknutiji aktivisti stranke i samim tim velika je pretpostavka da su bili uključeni i u određene nečasne stvari", piše Isović u zahtjevu koji je poslao medijima.

U prilogu je dostavio videomaterijale u kojem sadašnji predsjednik Srbije dobija orden četničkog vojvode na Romaniji, snimak u kojem se vidi kako Šešelj i Nikolić obilaze ratne srpske položaje iznad opkoljenog Sarajeva.

Dostavio je i snimak sa sjednice Skupštine Srbije na kojem Vučić govoreći o NATO bombardovanju srpskih položaja prijeti: "Ubijte jednog Srbina, mi ćemo ubiti stotinu muslimana."

Omer Isović je ratni vojni invalid, bivši predsjednik Organizacije Ratnih vojnih invalida, predsjednik Inicijativnog odbora za formiranje boračke stranke koja će nositi naziv Boračko-patriotska unija.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније