Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 02. 2014. 16:54 >> 16:54

40 VOZILA ZAROBLJENO

Srbija: Uklonjen šleper, put probijen

Bugarski šleper, koji se prevrnuo i napravio zastoj na lokalnom putu Bačka Topola-Subotica, teškom mheanizacijom ukonjen je sa puta i sa te lokacije 26 automobila, autobus, pet šlepera i dva mala kamiona krenuli su ka Subotici, javlja B92.


Još 40 kola je zavijano na autoputu kod Feketića, u toku je akcija njihovog izvlačenja, a svi putnici evakuisani su tokom noći, mnogi su stigli kućama, a neki su nastavili put dalje.

Zzbrinuti su i oni koji nisu željeli da napuste vozila, rekao je načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić Tanjugu.

Nikolić je rekao da se na putu M22 očekuje teška mehanizacija koja će skloniti šleper s puta kako bi zarobljeni mogli da nastave put.

On je kazao da kod Feketića ima još 40 blokiranih vozila.

"Plan za danas je da se osposobi put Novi Sad - Subotica i put M22 koji je paralelan s njim i da se situacija prati u Vojvodini", objasnio je Nikolić.

Prema njegovim riječima, treba izdržati još danas jer se za sjutra očekuje slabljenje vjetra i on je apelovao na vozače i danas da ne kreću na put.

Nikolić je rekao da je juče bilo slučajeva da su neki odbili da budu evakuisani, da su ljudi brinuli o svojim vozilima, a posebno o kamionima gdje ima vrijedne robe.

On je naglasio da je juče bilo problema kod Zrenjanina zbog izuzetno jakog vjetra koji je onemogućavao dolazak do zarobljenih.

"Spasioci, policija, svi su rekli da ovako nešto nijesu doživjeli, ovako jak vjetar i snijeg na putu", kazao je Nikolić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније