Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 02. 2014. 13:51 >> 16:17
1

JUČE ODLUČIO

Tadić: Idem na izbore

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić je kazao da je juče odlučio da će ipak učestvovati u vanrednim parlamentarnim izborima, prenosi Blic.

"Nemam trenutno vremena da napravim stranku, niti je to bio plan. Kakvo će ime biti koalicije, ne znam. Dinkić mi se obratio i s njim sam razgovarao, ali neću da kažem ko su partneri, jer nisam s njima razgovarao", rekao je Tadić gostujući na TV Prva.

On je kazao da razgovara s onim ljudima s kojima može da napravi koherentnu koaliciju. Tadić je naveo da svojim djelovanjem nastoji da upotpuni prazninu na političkoj sceni Srbije.

"Nema nijedna stranka samostalno iznad deset odsto onih koji izlaze na izbore, to stvara asimetriju u društvu, a asimetrija je opasna", istakao je bivši predsjednik Srbije.

Tadić smatra da bi za njega uspjeh na izborima bilo sve iznad deset odsto glasova.

On smatra opasnim da Srbija padne u ruke jedne političke stranke - SNS za koju je uvjeren, kako kaže, da ne umije da vodi Srbiju.

"U vrijeme kada sam pravio koaliciju s Dačićem govorili su da je to izdaja, a danas da je Dačić novi Čerčil. Govorim o Vesni Pešić. I stvarno ne mogu da dajem podršku politici koja ide naglo na desno, pa naglo na lijevo", rekao je Tadić.

 Vučić, ocenjuje Tadić, nije diktator već kreira autoritarni režim i to je opasno za Srbiju.

Zoran Živković, bivši premijer i član DS, svojevremeno protivkandidat Tadiću za mjesto predsjednika stranke, prema Tadićevim riječima, nije bio glavni promoter politike koja je dovela do sunovrata DS, ali je bio u kontaktu s akterima te politike.

"On pripada biznis klanu koji smatra da politika može biti povezana s biznisom s čime se ne slažem", rekao je Tadić, naglasivši da ne može  biti u političkoj koaliciji s ljudima koji smatraju da je šef mafije, a Draganu Đilasu ostavlja mogućnost da s ljudima koji smatraju da je bio šef mafije pravi koaliciju.

 On je više puta naveo da se njegove riječi odnose isključivo na predizbornu koaliciju.

Tadić je prošle nedelje istupio iz Demokratske stranke, kada je kazao da će naknadno saopštiti da li će se politički angažovati na izborima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније