Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 02. 2014. 15:47   >>  15:47

SNIJEŽNO NEVRIJEME

Slovenija: Bez struje 10% domaćinstava

Niske temperature, snijeg i ledena kiša u Sloveniji uzrokuju velike teškoće u saobraćaju, ali i u snabdijevanju električnom energijom, pa je danas više desetina hiljada potrošača ostalo bez struje.

Na području Maribora bez struje je tokom noći ostalo 15-ak hiljada domaćinstava jer je prekide dalekovoda izazvalo rušenje grana i stabala okovanih ledom.

Još teža situacija je već dva dana na području Postojne i Pivke, u zapadnom dijelu države. Ta dva grada i okolna sela bez struje su već dva dana, a u pomoć su priskočile vojska i civilna zaštita sa nekoliko desetaka agregata.

Lokalne vlasti na područjima gdje su vremenski uslovi ekstremni i praćeni visokim snijegom i poledicom pozivaju vozače da ne izlaze na puteve bez nužne potrebe. Glavne saobraćajnice su na većini područja ipak prohodne, ali policija poziva da se vožnja prilagodi vremenskim uslovima. Na regionalnim putevima prekide izazivaju polomljene grane i drveće koje je palo na kolovoz zbog velike količine leda.

Hitne službe u većim gradovima zbog poledice i saobraćajnih nesreća imaju mnogo više posla nego inače.

Samo u Mariboru hitna služba je do juče zabilježila više od sto lomova i uganuća, što je mnogo više nego u normalnim prilikama, a slično je i u drugim mjestima.

Meteorolozi najavljuju da će se vremenske prilike početi da se normalizuju u drugoj polovini noći, najprije u istočnim, a onda u zapadnim krajevima zemlje, a za početak iduće sedmice najavljuju smirivanje padavina i nešto više temperature.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније