Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 03. 2013. 17:20   >>  17:14

UZ POSREDSTVO EU

Makedonija: Dogovor vlasti i opozicije oko izbora

Vlast i opozcija u Makedoniji postigli su dogovor o učešću na prijevremenim parlmentarnim izborima, koji će se održati 24.marta u toj zemlji, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Dogovor je postignut između vladajuće koalicije VMRO DPMNE i opozicije predvođene Socijaldemokratskom  unijom, uz posredstvo evropskog komesara za proširenje Štefana Filea.

Kriza u Makedniji počela je nakon incidenata u parlamentu 24.decembra prilikom usvajanja budžeta, kada su predstavnici opozicije i medija silom izbačeni iz Sobranja. Nakon toga opozcija je napustila parlament i oragnizovala proteste.

Vladajuća koalicija je raspisala izbore za 24.mart, ali je opzcija potom najavila bojkot zbog nedemokratskih uslova.

Vladajuća partija i opzicija danas su pod medijatorskom ulogom evropskog povjerenika Filea dogovorili da se formira komisija koja će ispitati incidente od 24.decembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније