Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

11. 02. 2014. 14:23 >> 14:26
1

BOSANSKI LONAC

Nikšić traži ostavku Radončića

Dok se na ulicama Sarajeva i drugih BiH gradova pripremaju nove demonstracije na kojima se, između ostalog, zahtijeva i ostavka federalne Vlade i premijera Nermina Nikšića, sam premijer pozvao je ministra bezbjednosti BiH Fahrudina Radončića da podnese ostavku.

Neodgovornim i nedržavničkim ocijenio je Radončićeve tvrdnje da ministarstvo na čijem je čelu nije imalo nadležnosti da djeluje tokom nereda u FBiH u kojima su bili ugroženi imovina i životi.

Nikšić je, u otvorenom pismu dostavljenom medijima, podsjetio Radončića da je Ministarstvo bezbjednosti, prema Zakonu o ministarstvima i drugim organima uprave BiH, nadležno i za „organizaciju i usaglašavanje aktivnosti entitetskih ministarstava unutrašnjih poslova i Brčko distrikta u ostvarivanju bezbjednosnih zadataka u interesu BiH“.

„Ministre bezbjednosti, zašto onda niste organizovali i rukovodili koordinacijom rada ministarstava unutrašnjih poslova i agencija za sprovođenje zakona na zaštiti institucija BiH, jer su ova nedjela, prema stavu Tužilaštva BiH, okvalifikovana kao krivično djelo terorizma izvršeno napadom na te institucije (Predsjedništvo BiH, Ustavni sud BiH i Arhiv BiH)?! Stoga, ili radite svoj posao ili dajte ostavku“, ističe se u pismu.

Federalni premijer najavio je za prvu narednu sjednicu Vlade FBiH razmatranje amandmana na Ustav FBiH, kada će se, istakao je, vidjeti ko jeste, a ko nije za omogućavanje pljačke u procesu privatizacije i drugih djela privrednog kriminala počinjenog u ratu i periodu neposredno nakon rata.

Nikšić je pozvao Radončića da napravi listu pljački u procesu privatizacije ili bilo kojih drugih kriminalnih djela koje, po njegovom mišljenju, treba da procesuiraju tužilaštva u BiH.

„Javno tvrdim da ću tu listu potpisati bez čitanja i zajedno sa Vama je odnijeti u bilo koju policiju i bilo koje tužilaštvo u BiH. Samo vas molim da mi dozvolite da na tu listu stavim privatizaciono-stečajni cunami koji je sa lica zemlje obrisao nekada veliku firmu `Alhos` Sarajevo, kao i da na tu listu stavimo privatizaciju Grafičko - izdavačke kuće `OKO`. Čisto da se i to provjeri“, zaključio je Nikšić, a prenijela Al Džazira Balkans.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније