Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 03. 2013. 20:57   >>  20:51

HRVATSKA

Mlijeko odvezeno u bioplinska postrojenja

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske obavijestilo je da je, sa jučerašnjim danom, u sklopu sprovođenja Akcionog plana za rješavanje problema mliječnog sektora, prikupljeno 139.713 litara mlijeka koje je odvezeno u bioplinska postrojenja, a farmerima je isporučeno 377.971 kilograma zamjenske stočne hrane.

Osim toga, Veterinarska inspekcija, kao i druge institucije uzeli su 344 uzorka stočne hrane sa 172 farme i obišli stotine poljoprivrednih domaćinstava, odakle su uzeli uzorke stočne hrane.

 

Iz hrvatskog Ministarstva konstatovali su da je tokom akcije uočeno da se pojedini poljoprivrednici ne pridržavaju uputstava o ishrani stoke zbog čega se nivo aflatoksina u mlijeku nije smanjio ili vratio kod onih koji su, nakon prvobitnih pomaka, nastavili da koriste stočnu hranu koju imaju na zalihama.

Zato su apelovali na sve učesnike da ne dovode u sumnju analize mlijeka i stočne hrane koje rade industrija mlijeka i Veterinarska inspekcija, kao i Hrvatska poljoprivredna agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније