Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 02. 2014. 10:42 >> 10:43
1

ZA GENOCID

Spor Sbija-Hrvatska 3. marta u Hagu

Glavna rasprava pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu po uzajamnim tužbama Hrvatske i Srbije za genocid tokom rata u Hrvatskoj, od 1991. do 1995. godine, počeće 3. marta, saopšteno je na sajtu Suda u Hagu.

Prva runda trajaće od 3. do 18. marta, a druga od 20. marta do 1. aprila.

Kako je saopšteno na sajtu Suda, glavna usmena rasprava po tužbi Hrvatske i protivtužbi Srbije za genocid počeće 3. marta. Rasprava će se održavati u Palati mira u Hagu, sjedištu Suda.

Predviđeno je da prvo argumente izlaže Hrvatska, od 3. do 7. marta, a u sesijama po tri sata, zatim Srbija od ponedjeljka 10. marta do petka 14. marta, dok će 18. marta biti primjedbe Hrvatske na kontraargumente Srbije.

Glavni pravni zastupnik Srbije u ovom sporu je Saša Obradović, a Hrvatske Mirajan Damaška.

Hrvatska je tužbu protiv tadašnje SRJ podnijela u julu 1992, a Srbija je kontratužbu sudu dostavila u januaru 2010.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније