Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 02. 2014. 09:32 >> 09:33
1

DAČIĆ PORUČIO

Dijelili se na Obiliće i Brankoviće i sve izgubili

Moji saradnici su izračunali da sam za posljednjih godinu i po dana sedam puta obišao Zemljinu kuglu. Proveo sam 220 sati na pregovorima, više od 440 sati u avionu, potpisao niz sporazuma, dobio datum, izborio se za zajednicu srpskih opština, postao kandidat za Nobelovu nagradu...To je odgovor lidera SPS-a i premijera odlazeće Vlade Srbije Ivica Dačića, na pitanje da li je mogao još nešto da uradi i da li za nečim žali.

 

Istakao je da je prvog potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića više puta pitao da li želi da bude premijer bez izbora.

"I on je svaki put govorio da mu to nije cilj. To je sve", rekao je Dačić, u intervjuu za Blic.

Govoreći o tome kakav izborni rezultat očekuje nakon izbora koji su zakazani za 16. mart, Dačić je rekao da se "svaki političar se, na izborima, na neki način kladi".

"Zato što mu karijera, često, zavisi od izbora. Kako sam ja mogao da odbijem izbore, da ih otežem, ili da ih uslovljavam, a nijesam, jasno je da vjerujem u sebe i u koaliciju s kojom idem na izbore. I da vjerujem u naš rezultat. Previše je ljudi u Srbiji koji hoće normalno da žive, da bismo mi loše prošli na izborima. Proći ćemo bolje nego ikad", uvjeren je Dačić.

Odgovarajući na pitanje je li dogovor oko Kosova nešto na šta je najponosniji kao premijer, Dačić je odgovorio: "Najponosniji sam bio kada su mi uručili ključeve vrata Evrope. Mislim da je dobijanje datuma najveći politički uspjeh Srbije u novijoj istoriji".

Na pitanje s kojim periodom u srpskoj istoriji bi mogao da uporedi današnju Srbiju, te s kim bi uporedio sebe, Dačić je rekao da je to "još jedna od sistemskih, genetskih grešaka koju moramo da ispravimo".

"Tu potrebu da za sve tražimo opravdanje i razlog u istoriji. Zato smo i tako dugo, kako se pomene Kosovo, mi odmah vikali Car Lazar i boj na Kosovu, i dijelili se na Obiliće i Brankoviće, pa smo na kraju tako i prošli - gotovo sve smo izgubili, jer nijesmo shvatili da to od prije više od šest stotina godina danas ne važi, da nema više nebeskog carstva...Zato sam ja za Srbiju danas, ovdje i sada, bez ikakvog poređenja, već sa jasnom predstavom o tome i ko smo i gdje želimo da stignemo. I kada je o meni riječ, imam apsolutno isti stav. Ja sam Ivica Dačić, premijer s jasnim rezultatom, i to u sadašnjosti. I ne želim da se sjutra bilo ko sa mnom poredi, želim da uradi više, ako može", poručio je Dačić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније