Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 02. 2014. 14:10 >> 14:11
2

AMERIČKI DIPLOMATA

Odvojeno sa članovima Predsjedništva BiH

Zvaničnici iz Vašingtona i Brisela danas su u BiH, prvi put otkako su prije desetak dana počeli protesti građana u mnogim gradovima, uglavnom u Federaciji BiH i Distriktu Brčko. Protesti i forumi građana, koji su usmjerili građanski bunt prema konkretnim ciljevima, nastavljaju se i danas.

Američka administracija u Sarajevo je poslala zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara SAD-a za Evropu i Aziju Hojt Brajan Jia, a Evropska unija komesara za proširenje Štefana Filea.

Američki diplomata, kako prenosi RSE, u odvojenim susretima razgovarao je sa trojicom članova Predsjedništva BiH o, kako je saopšteno iz Predsjedništva BiH, "aktuelnoj situaciji u zemlji, s naglaskom na proteste građana širom BiH".

"Sagovornici su se složili da je opravdano nezadovoljstvo velikog broja građana teškom socio-ekonomskom situacijom, kao i sporošću pravosudnog sistema u procesuiranju slučaja teškog privrednog kriminala i korupcije", navedeno je u saopštenju nakon Hojtovog razgovora sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.

Američki diplomata je istakao da njegova zemlja podržava pravo građana da formulišu i izraze svoje frustracije i očekivanja, ali isto tako da nedvosmisleno osuđuje svaku vrstu nasilja. Dodao je da će SAD, kao i cjelokupna međunarodna zajednica u BiH, odgovornim smatrati političke lidere koji pokušaju da iskoriste proteste građana za promociju ličnih interesa i potpirivanje etničkih tenzija.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније