Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 03. 2013. 16:01   >>  15:55

POKRETI U AKCIJI

Hrvatska:Protesti protiv političkih elita

Pokreti "Anonimusi" i "Okupirajmo Hrvatsku" organizovali su u desetak hrvatskih gradova protest protiv političkih elita i rasprodaje javnih dobara, a u Rijeci je bilo i manjih sukoba policije i demonstranata.

Demostranti su na sinoć organizovanim protestima poručivali: "Dolje političke elite", "Presudiće vam ulica", "Nacionalno bogatstvo nije na prodaju".

U Zagrebu, na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 500 ljudi, koji su u povorci prolazili centrom grada, a zaustavili su se pred Uskokom, Hrvatskom poštom, Zagrebačkom bankom, kao i ispred sjedišta vodećih političkih stranaka. Policija ih je spriječila da dođu i na Markov trg - sjedište sabora, Vlade i Ustavnoga suda Hrvatske.

 

 

"Na ulice smo izašli zato što smo izdani, na rubu gladi. U ovoj zemlji više za oligarhiju političara i mafije nema mjesta", rekao je jedan od demonstranata.

Nakon protesta na društvenim mrežama pojavila se informacija da su u Rijeci policajci pola sata nakon protesta "napali" jedan par demnostranata - mladića i djevojku.

Riječka policija saopštila je da u pomenutom slučaju demonstranti nisu postupili prema naređenju policije, koja je namjeravala da ih legitimiše.

Iz policije tvrde da niko od demostranata nije povrijeđen, a da su policijski službenici u tri slučaja primijenili fizičku silu i to nad osobama koje su oštećivale imovinu. Pri tome je povrijeđen jedan policajac.

Tokom protesta u Rijeci evidentirana su tri oštećenja imovine, putem grafita, privedeno je 11 deonstranata, a jedna osoba je sankcionisana zbog nošenja baklje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније