Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 02. 2014. 09:18   >>  09:19 1

U PODNE

Danas masovni protesti u Sarajevu

U Sarajevu su i za danas najavljeni protesti građana pred zgradom Predsjedništva BiH.

Plenum građana Sarajeva pozvao je sa sinoćnje sjednice na masovnije proteste, na kojima je proteklih dana bilo oko 100 ljudi.


MUP Kantona Sarajevo saopštio je da raspolaže saznanjima da se u određenim dijelovima grada organizuju grupe mladih ljudi koji planiraju da današnje okupljanje građana iskoriste za nasilne proteste usmjerene prema objektima institucija Kantona i BiH, te policiji.

U apelu građanima, objavljenom na internet stranici MUP-a Kantona, ističe se da saznanja sa terena ukazuju da te grupe pripremaju predmete i sredstva koje će koristiti u toku nasilnih protesta.

"Apelujemo da se svi učesnici protestnih okupljanja uzdrže od nasilja, te da evantualne izgrednike identifikuju i da ih u saradnji sa policijom odstrane sa skupa", navode iz kantonalnog MUP-a.

Na sinoćnjoj sjednici Plenuma građana Sarajeva izglasan je zahtjev da Skupština Kantona Sarajeva na sjednici u ponedjeljak, 24. februara, bez odlaganja usvoji zahtjeve Plenuma koje je juče usvojio Kolegijum Skupštine Sarajevskog kantona.

Kolegijum je prihvatio sva četiri zahtjeva Plenuma - uspostavljanje ekspertske vlade, reviziju plata i beneficija nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo i njihovo usklađivanje sa trenutnom ekonomskom situacijom, reviziju privatizacije i uspostavljanje nezavisne komisije za utvrđivanje činjenica o dešavanjima od 7. februara.

Grupa za formulisanje zahtjeva primila je oko 2.000 različitih zahtjeva, od kojih je formulisano 49 koji su proslijeđeni pravnoj grupi.

Naredni Plenum građana Sarajeva zakazan je za utorak, 25. februar, kada će biti poznato i da li je Skupština Kantona Sarajevo usvojila zahtjeve Plenuma.

Današnje protestno okupljanje u Sarajevu predviđeno je za 12 sati, a održavanje protesta najavljeno je i u nekoliko drugih gradova.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније