Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

23. 02. 2014. 15:19 >> 15:20
1

SPS TVRDI

Boris Tadić dobio amneziju

Socijalistička partija Srbije (SPS) saopštila je da ne može a da ne primijeti da je lider NDS Boris Tadić u proteklih mjesec dana dobio amneziju i zaboravio šta se dešavalo u posljednjoj deceniji.

 

Regujući na Tadićevu izjavu da djelovanje SPS-a ima toliko fatalne posljedice za srpsko društvo i politiku da jedino za tu stranku može da kaže da ne bi sa njima ušao u postizbornu koaliciju, SPS je saopštio da po Tadiću niko i ništa ne valja, da su svi drugi odgovorni za teško stanje u zemlji, a da jedino on vrijedi.

Iako je promovisan kao važan čovjek u Evropi i najevropljanin u Srbiji, nije učinio ništa da se ukinu vize, a kamoli da se dobije datum i počnu pregovori o članstvu u EU, saopšteno je iz SPS-a. 

Socijalisti su Tadiću poručili da ne brine za SPS i njihovu budućnost i podsjećaju ga da ništa od onoga što sada pominje o njima nije javno rekao za sve vrijeme dok su mu socijalisti, kako je navedeno, pomagali da bude na vlasti. 

"Politički debakl nije doživio zbog SPS-a, već zbog odnosa prema Srbiji i njenim građanima, zbog svojih drugova i mangupa iz sopstvenih redova", navodi se u saopštenju. 

SPS se ne stidi nijednog svog poteza, loših ili dobrih, jer su, kako su naglasili, imali hrabrosti da o njima govore. 

"Gospodin Tadić misli da je jedini bezgrešan, ali problem je u tome što ne shvata da mu je Srbija još prije dvije godine rekla svoje mišljenje: Putuj igumane i ne misli na nas", naglašava se u saopštenju. 

SPS takođe podsjeća Tadića da je on bio u protekloj deceniji skoro sve u Srbiji - ministar telekomunikacija, ministar vojske i predsjednik države, koji je usput obavljao i funkciju predsjednika vlade, i ministar svih resora koje je vodila DS i predsjednik iste te stranke koja ga je osam godina držala na vlasti. 

Svoj lični imidž je stavljao ispred svega, navodi SPS, i interesa Srbije i mišljenja struke, znao je kako se vodi stranka, kako se upravlja EU, samo nije razumio da je građanin Srbije i njen predsjednik i da je trebalo da brine o Srbiji i njenim građanima, a ne o sebi, svom izgledu i imidžu. 

"Svoju stranku je ostavio kada su mu rekli da više nije prvi, ostavio je prijatelje kada mu više nijesu mogli koristiti, političke partnere kada mu više nijesu bili potrebni. O Srbiji i da ne govorimo", poručili su socijalisti i primijetili da je Tadić naknadno, poslije osam godina, saznao da u njegovoj, sada bivšoj partiji, postoje "žuti lopovi" i za njihovo postojanje i neprocesuiranje optužio neke druge. 

"Pokazao je da nema ni integritet, ni ideologiju, ni stav. Politika koju je vodio dovela ga je do toga da okrene leđa i svojoj partiji", kaže se pored ostalog u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније