Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 02. 2014. 16:05 >> 16:06

I PENZIONERI UBIJAJU

Hrvatska: Za naručeno ubistvo i do 100 hiljada

Cijena jednog naručenog ubistva u Hrvatskoj kreće se oko desetak hiljada eura, a ako je u pitanju neki “"kapitalac”" cijena ide i do sto hiljada eura, tvrdi hrvatski bezbjednosni stručnjak Željko Cvrtila.

 

On je, međutim, za splitsku “Slobodnu Dalmaciju” napomenuo da ti podaci nikada nijesu bili dostupni javnosti, jer policija do njih nikada ni ne dođe.

Cvrtila kaže da poznati kriminalisti upozoravaju da ne treba misliti da su plaćene ubice rijetki ljudi koji se "svijećom” moraju tražiti" da bi počinili ubistvo.

“Danas ima na stotine boraca koji su bili u raznim vojskama, a ne znaju šta će sa sobom”, naveo je Cvrtila dodavši da je riječ o ljudima sa penzijama koje ne prelaze 100-200 eura i oni su, kako je rekao, spremni na sve i svašta.

Splitska “Slobodna Dalmacija, naime, piše da je u Hrvatskoj vrlo teško govoriti o tome da li ima naručenih ubistava jer, kako se navodi, policija i tužilaštvo, koji su za to zaduženi, nikada, ili uglavnom nikada, ne dokažu ko je naručio ubistvo.

“Najviše što mogu da učine jeste da uhvate počinitelja, ali kriminalističkom obradom vrlo teško otkriju nalogodavce i motive, te tako javnosti ostaje da se bavi nagađanjima”,  naveo je Cvrtila.

Policija je imala veliku priliku da to otkrije u slučaju ubistva (vlasnika Nacionala) Ive Pukanića, pa nije, nego se sve zadržalo na Joci Amsterdamu, koji je navodno organizovao i pokrenuo Pukanićeve ubice, naveo je Cvrtila.

On je takošđe dodao i da pravi motivi i ime onoga koji je lično bio zainteresovan za to da naruči ubistvo nikada nijesu otkriveni, a akteri tih ubistava već odavno služe pravosnažne zatvorske kazne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније