Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 03. 2013. 08:57   >>  09:23

LJUBOVIJA

Srbija: Djevojčica poslije 13 sati potrage pronađena u šiblju

"Počeli smo da gubimo nadu. Milice nije bilo, a ušli smo u 13 sat potrage. Mrak, gusta šuma, šiblje... Nje nigdje. A, onda, iz trnja se začuo dječji plač. To je bila ona. Samo u trenerci, potpuno izgrebana".

Poslije pronalaska dvoipogodišnje djevojčice, njen otac Borivoje Dragićević (55) se sjeća dramatičnih trenutaka, potrage u kojoj je učestvovalo 60 ljudi, i ne skida osmjeh s lica. Samo odmahuje glavom i ne želi da pomisli šta bi bilo da je juče oko osam sati nisu pronašli.

"Milica se oko 17 časova igrala u dvorištu i baba Jeleni rekla da ide kod dede u staru kući. Poslije desetak minuta sam izašao iz kuće, a nje nema. Nije kod djede, nema je u dvorištu. Panika. Dozivam je, ništa. Počnemo da je tražimo, nje nema. Mrak je počeo da pada. Pozvao sam policiju", priča otac.

Ubrzo su došli policajci, vatrogasci-spasioci, radnici ljubovijskog operativnog centra, a pristigle su i komšije. Više od 60 ljudi je, po mraku, krenulo u potragu za djevojčicom.

"Krenula je opsežna pretraga nepristupačnog terena. Duboki potoci, oštre i velike stijene. Uz to i gusto šiblje - opisuje Zoran Tomić, komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice.

Cijele noći su išli po šumi. Potraga nije nagovještavala srećan završetak. A onda, kada se već razdanilo i mnogi već počeli da gube nadu, djevojčica je - pronađena.

"Išao sam kraj potoka i ugledam trag klizanja. Krenem za tim tragom i dođem do porušene štale. Priđem i čujem plač djeteta, pritrčamo, i imamo šta da vidimo. Djevojčica u stojećem položaju zarobljena u gustom šiblju. Sva izgrebana, ali nema drugih vidljivih povreda", navodi vatrogasac Milutin Ilić.

Dete je samo reklo: Tata!

"Izbezumio sam se kada sam je ugledao", kroz suze priča otac.

Djevojčicu su odmah zbrinuli ljekari ljubovijskog doma zdravlja, gde je zadržana na posmatranju.

(BLIC)


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније