Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 02. 2014. 15:12 >> 15:12

PUSIĆ TVRDI

HR entitet u BiH nije na dnevnom redu

Prva potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministar vanjskih poslova Vesna Pusić izjavila je danas u Beogradu kako stvaranje trećeg, hrvatskog entiteta u Bosni i Hercegovini "nije na dnevnom redu".

 

Pusić boravi u zvaničnoj posjeti u Beogradu, gdje se susrela sa prvim potpredsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.



Upitana da prokomentariše navodna zagovaranja za stvaranje trećeg, hrvatskog entiteta u Bosni i Hercegovini, Pusić je rekla:

„To nije nešto što je na dnevnom redu, ali model stabilnosti BiH svakako jeste na dnevnom redu i to je zadak Evropske unije."

Vesna Pusić je takođe navela i da postoji jedan koncept o stabilnosti BiH i da on podrazumijeva specifični model pristupanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, što bi dovelo do stabilnosti u toj zemlji.

Nekoliko poslanika u Hrvatskom saboru ranije su pokrenuli pitanje stvaranja trećeg entiteta u BiH, što je naišlo na oštre reakcije u Bosni i Hercegovini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније