Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

26. 02. 2014. 09:37 >> 09:38
1

IZBORI U SRBIJI

Ko bi sve u fotelju premijera?

Uoči parlamentarnih izbora u Srbiji, već počinju nagađanja ko bi od političara u toj zemlji mogao sjesti u fotelju premijera. Novosti su istraživale ko su kandidati za premijersko mjesto, koji će biti predstavljeni u finišu kampanje: Vučiću najviše šansi. NDS kandiduje Tadića. Socijalisti ponovo igraju na Dačića, a regionalisti na Dinkića.

 

Sigurni kandidati za premijera pred parlamentarne izbore su Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Mlađan Dinkić i Boris Tadić - saznaju Novosti.

Prema informacijama tog lista, ostale značajne stranke neće ni u finišu kampanje javno lansirati svoje adute za prvu fotelju u Nemanjinoj 11.

Ubjedljivo najviše šansi da preuzme novu vladu ima Vučić, jer sva istraživanja pokazuju da naprednjaci imaju najveću popularnost i najsnažniji koalicioni kapacitet. Takođe, svi vodeći funkcioneri SNS poručili su da žele da vide svog lidera na čelu izvršne vlasti.

Ni aktuelni predsjednik Vlade ne odustaje od svog kabineta

"Kampanju zasnivamo na našem predsjedniku Dačiću i na rezultatima koje je postigao za Srbiju. On je naš neprikosnoveni kandidat za sve najvažnije funkcije u državi", rekao je za Novosti Dijana Vukomanović, potpredsjednik SPS-a.

U taboru Borisa Tadića dobili smo potvrdu da je upravo bivši šef države kandidat koalicije okupljene oko Nove demokratske stranke:

"Lideri svih stranaka preokupirani su time ko će zauzeti koje mjesto u Vladi. Ne bavimo se raspodjelom funkcija, jer je najznačajnije pitanje kako zaustaviti pad standarda. Prirodno je da Tadić, kao lider NDS-a, bude na čelu tima koji će implementirati viziju evropske Srbije, za koju se zalagao cijelog svog političkog života", rekao je Marko Đurišić, šef izbornog štaba NDS.

Suzana Grubješić, potpredsjednik URS, rekla je za Novosti da oni imaju kandidata i za gradonačelnika Beograda i za premijera i da bi to sve stranke trebalo da objave:

"Najbolji kandidat za premijera je Mlađan Dinkić", kazao je on.

Demokrate neće objavljivati svoj prijedlog za predsjednika vlade do kraja kampanje:

"Ovo nijesu izbori za premijera, već za parlament, a mi imamo najstručnije ljude na poslaničkoj listi", poručila je portparol DS Aleksandra Jerkov.

 U DSS-u tvrde da oni najprije traže od naroda povjerenje za političku, vojnu i ekonomsku neutralnost Srbije.

"Ako DSS pobijedi, kandidovaćemo ozbiljnog čovjeka na čelo vlade. Državi je danas potreban takav čovjek da je vodi", saopštila je Jerkov.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније