Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 03. 2014. 17:06   >>  17:08 11

SVI DA ZNAJU

Dačić: Republike Srpske ne bi bilo bez Miloševića

Republika Srpska ne bi postojala bez Socijalističke partije Srbije (SPS) i njenog nekadašnjeg predsjednika Slobodana Miloševića, poručio je danas lider SPS-a Ivica Dačić na predizbornoj konvenciji koalicije koju čine Socijalistička partija Srbije, Partija unije penzionera Srbije i Jedinstvena Srbija.

Osim predsjednika te tri stranke, Ivice Dačića, Milana Krkobabića i Dragana Markovića Palme, funkcionera i više hiljada pristalica koalicije, konvenciji su prisustvovali i predsjednici Socijalističke partije iz Republike Srpske Petar Đokić i predsjednik Socijalističke narodne partije iz Crne Gore Srđan Milić, kao i bivši predsjednici SRJ i Srbije Zoran Lilić i Milan Milutinović, javlja Anadolija.

Dačić je rekao je da koalicija želi političku stabilnost, razvoj, sigurnost i brigu države, „ne samo za banke i tajkune, već brigu za narod, za radnike i za seljake, za đake koji ne mogu da se školuju jer nemaju novca“.

„Želimo takvu državu koja će da brine o svima. Mi želimo odlučnost vlasti, mi želimo političku hrabrost da se donose odluke, da se vodi narod. Mi nudimo međunarodni ugled koji smo stekli upravo vodeći takvu politiku“, rekao je Dačić.

Osvrćući se na pregovore između Beograda i Prištine, Dačić je rekao da nije pregovarao kako bi pomogao kosovskom premijeru Hašimu Tačiju, već „da bi ga najradije uhapsio zbog onoga što je radio Srbima, ali odgovoran odnos podrazumeva donošenje hrabrih odluka“.



Istakavši da Republika Srpska ne bi postojala bez „SPS-a i njenog nekadašnjeg predsjednika Slobodana Miloševića“, Dačić je rekao: "To treba da zna Milorad Dodik i svi političari u BiH. Ja dajem garanciju u ime naše koalicije da će Republika Srpska vječno postojati. Dejtonski sporazum je definisao RS i nema promjena Dejtona bez saglasnosti srpskog naroda i RS-a u BiH.“

Obraćajući se prisutnima, predsjednik Socijalističke partije u Republici Srpskoj Petar Đokić rekao je da je koalicija okupljena oko SPS-a trasirala budući put i njima u RS-u kao put saradnje i razumijevanja.

„Srećni smo što je Srbija uspjela da u posljednjih nekoliko godina načini hrabre korake koje ne mogu načiniti kukavice, već oni koji su predodređeni da budu vođe, a takav čovek je Ivica Dačić, koji je spreman da prepozna realnost i kaže istinu o njoj“, rekao je Đokić.

(tekst i foto: Anadolija)

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније