Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 03. 2014. 17:51 >> 17:51
4

HRVATSKI PREMIJER

’Rusi i Ukrajinci se ne mrze kao Balkanci’

Hrvatski premijer Zoran Milanović rekao da misli da “ne postoji toliki stepen mržnje” među Ukrajincima i Rusima, kao što je postojala među balkanskim nacijama.

“Mislim da su Rusi i Ukrajinci, gledajući nas, naučili neke lekcije, ali je u bivšoj Jugoslaviji bila i manje komplikovana situacija. Nismo imali nuklearne sile, ovdje imamo jednu”", rekao je Milanović za australijsku TV mrežu SBS.

On se nada da će se situacija u Ukrajini razriješiti, ali ne zna, kako je rekao, šta će se dogoditi sa Krimom.

Ocijenio je da će referendum na Krimu, koji je ilegalan po ukrajinskom ustavu, vrlo vjerovatno uspjeti i da će se većina stanovništva odlučiti da više ne želi da bude dio Ukrajine.

“U cijeloj toj situaciji, Hrvatska je sigurno u drugoj poziciji u odnosu na Poljsku ili Veliku Britaniju, jer možemo da se držimo distance”.

Milanović, koji boravi u višednevnoj posjeti Australiji i Novom Zelandu, kaže da je potpuno nemoguća vojna intervencija zapadnih sila u Ukrajini, prenijeli su hrvatski mediji.

Upitan da li bi Hrvatska podržala vojnu intervenciju EU ili NATO-a, odgovorio je:”To je nemoguće. Rusija je nuklearna sila”.

“Jasno je da Rusija stoji iza toga čak i ako vojnici nemaju ruskih oznaka. To je politika Moskve”, jasan je bio Milanović koga su u Sidneju sačekali protesti pojedinih udruženja Hrvata koji tamo žive, a koji se, kako tvrde, ne slažu sa njegovom politikom.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније