Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 03. 2014. 21:06 >> 21:08

AL-NAHAJAN OCIJENIO

Stabilnost Balkana važan za investicije

Predsjednica Kosova, Atifete Jahjaga primila je danas ministra vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), šeika Adalah Ben Zajed Al-Nahajan sa kojim je razgovarala o saradnji dvije zemlje, procesu međunarodne konsolidacije Kosova i drugim demokratskim procesima u zemlji.

Kosovska predsjednica je posjetu šeika Al Nahajna, ocijenila kao pozitivnu mogućnost produbljenja saradnje između dvije zemlje u različitim oblastima, a istakla je i da UAE mogu da pomognu Kosovu u procesu priznanja, posebno u region Srednjeg istoka, ali i u drugim zemljama članicama Organizacije Islamske Konferencije, koje do sada nijesu priznale nezavisnost Kosova, navodi se u saopštenju iz Predsjedništva Kosova.

Ministar vanjskih poslova UAE je izjavio da je njegova zemlja podržavala i nastaviće da podržava Kosovo u njegovoj međunarodnoj konsolidaciji i drugim demokratskim procesima. Šeik Al Nahajan je kazao da je stabilnost cijelog regiona Zapadnog Balkana važan i sa ekonomskog aspekta i sa aspekta investicija.

U vezi s tim, Jahjaga je naglasila da Kosovo prolazi kroz opšte reforme, koje će omogućiti dobar ambijent za biznis i privlačenje stranih investitora. Ona je kazala i da bi pomoć UAE u oblasti ekonomskog razvoja pomogla Kosovu.

Prema njenim riječima Kosovo i UAE su zemlje koje imaju zajednički interes da odgovore na prijetnje ekstremizma, bilo gde i bilo kad da se pojavi. Ona je kazala da je to pitanje koje zahtjeva zajednički pristup.

Ministar vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata sastao se i s premijerom Hašimom Tačijem, dok će sa šefom kosovske diplomatije Enverom Hodžajem potpisati i sporazum o saradnji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније