Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 03. 2014. 11:42   >>  11:42 1

PREUSMJERIĆE ZA LIJEČENJE

Tači: Nema povećanja plata zvaničnicima

Premijer Kosova Hašim Tači je izjavio da povlači odluku o povećanju plata poslanicima, vladinom kabinetu i predsjednici Kosova, javlja agencija Anadolija.

Gostujući sinoć u emisiji “Zona za debatu” na televiziji “Klan Kosova”, Tači je rekao da će 5,5 miliona eura kolika je vrednost povećanja njihovih plata biti preusmjereno u drugom pravcu, tačnije za liječenje djece oboljele od leukemije i raka.

Ova odluka premijera dolazi nakon brojnih kritika koje je u Skupštini Kosova dobio od poslanika, koji su rekli da ne žele povećanje plata koje samo povećavaju razlike između onih sa malim i onih sa velikim primanjima.

“Ja imam i državno i moralno pravo da poslije ovoga povučem odluku da budu obuhvaćeni i Predsjedništvo, Skupština i Vlada i odlučio sam da osnujem Fond za liječenje bolesne djece, posebno one kojima je potrebno liječenje od kancera i leukemije”, kazao je Tači.

Vlada Kosova je u ponedjeljak usvojila odluku da se za 25 odsto povećaju plate svim zaposlenima u javnom sektoru, kao i penzionerima, dok će penzionisani rudari Trepče dobiti povećanje od 50 odsto.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније