Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 03. 2013. 18:08 >> 18:02

BEZ DOGOVORA

Brisel: Kraj šeste runde, nova 20. marta

U Briselu završen trojni sastanak visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija. Nova runda zakazana je za 20. mart.

Hašim Tači je nakon sastanka novinarima kazao da dogovor nije postignut i da je za Prištinu neprihvatljivo da zajednica srpskih opština ima izvršnu vlast kako to predlaže Beograd.

Tanjug prenosi da je Tači rekao da je ipak postignut usmeni dogovor o povlačenju srpkih bezbednosnih struktura sa sjevera Kosova.

Tema današnjeg sastanka bile su zajednica srpskih opština na Kosovu. Prije toga se Eštonova odvojeno sastala sa Hašimom Tačijem i Ivicom Dačićem.

Za zajednicu srpskih opština na Kosovu, Beograd traži da ima izvršna ovlašćenja, što Priština odlučno odbija.

Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton je uoči početka šeste runde kazala novinarima da je dijalog Beograda i Prištine ušao u ključnu fazu i da je u interesu obije strane da dođe do kompromisa.

"Vremena nema mnogo, to znamo i mi i premijeri“, izjavila je Kocijančić.

Kocijančić je podsjetila da će Evropska komisija sredinom aprila podnijeti izvještaj o napretku u dijalogu, nakon čega će Evropski savjet odlučiti da li da se Srbiji dodijeli datum početka pregovora o pridruživanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније