Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ blic.rs ]

17. 03. 2014. 10:00 >> 10:01
2

U SNS-U VESELO

Slavili uz trubače, opoziciji svirali "Otpisane"

Od šampanjca, kanapea, torte i trubača do tišine i razočaranja. Reakcije na rezultate izbora sinoć su u štabovima stranaka bile veoma različite, a prve brojke su od tabora do tabora dočekane u različitoj atmosferi.

 

Dok su se iz većine drugih izbornih štabova članovi i simpatizeri povlačili bez mnogo pompe, najveselije je, kao što se i očekivalo, bilo u prostorijama Srpske napredne stranke.

Novinare je u štabu dočekalo bogato posluženje, a već nakon objavljivanja prvih nezvaničnih rezultata, u vazduhu se osjetilo festivalsko raspoloženje, piše Blic. Čekalo se obraćanje lidera stranke Aleksandra Vučića, kog su aplauzom prvo pozdravili u hodniku.

Ubrzo su se pojavili i trubači preko kojih su naprednjaci poslali poruku poraženim političkim protivnicima. Na opšte oduševljenje prisutnih orkestar je odsvirao dobro poznatu temu iz serije "Otpisani". Uz muziku se dugo veselilo, a euforični pobednici, naročito mlađi među njima, zaigrali su i kolo.

Za razliku od naprednjaka koji su imali svaki razlog za bučno slavlje, ostalima i nije toliko bilo do veselja. Muk, nevjerica i razočaranje - tako bi se ukratko mogla opisati sinoćna atmosfera u prostorijama Demokratske stranke.

Novinarima se u pola devet obratila Aleksandra Jerkov, a onda je nastupila tišina. Funkcioneri stranke su nemirno šetali hodnicima, izlazili, pa se vraćali. 

Jedna od rijetkih stranaka koja je, pored naprednjaka, imala razloga za zadovoljstvo, svakako je SPS. Rezultatom su cementirali svoju poziciju na političkoj sceni Srbije, rekao je Dačić, a onda požurio u štab SNS da čestita svom koalicionom partneru iz vlade u ostavci.

Na videu Blica, pogledajte atmosferu iz štaba Vučića:

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније