Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 03. 2013. 09:51 >> 09:44

Janša: Sloveniji prijeti bankrot

Slovenija do kraja godine može bankrotirati, ukoliko nova izvršna vlast zaustavi projekat sanacije banaka, upozorio je bivši premijer, Janez Janša.

"Ako Slovenija ne nastavi sanaciju bankarskog sistema, bankrotiraće do kraja godine i biti prisiljena da prihvati uslove za dobijanje međunarodne finansijske pomoći u jednom ili drugom obliku", rekao je Janša u parlamentu odgovarajući na poslanička pitanja.

Prema procjenama, loši krediti u slovenačkom bankarskom sistemu iznose petinu nacionalnog BDP-a, a najveći su u državnim bankama.

Janšina Vlada je pokrenula osnivanje “slabe banke”, kako bi se uz državne garancije, prebacila loša potraživanja banaka i tako očistile njihove bilanse. Na taj način bi se konačno riješio problem loših kredita u bankarskom sistemu.

U novoj Vladi Slovenije pojedine stranke se zalažu za strategiju dokapitalizacije, koju bi mogla sprovesti država.

U Vladi koju želi formirati Bratušek biće četiri stranke, od kojih neke umjesto osnivanja "slabe banke" predlažu dokapitalizaciju koju bi mogla sprovesti država.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније