Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 04. 2014. 17:59 >> 17:59

SUKOB KLANOVA

Policija radi na ubistvu Rakonjca

Dok javnost spekuliše šta su razlozi likvidacije Arkanovog tjelohranitelja Rada Rakonjca, policija već ima neke tragove, prenose beogradski mediji.

Nenad Marković, načelnik Uprave kirminalističke policije Beograd kaže da u Beogradu šest mjeseci nije bilo slične likvidacije.

"Ovo je prva likvidacija u tom periodu i treba da znači da su se gangovi, opasni klanovi međusobno sukobili, što mi u kontinuitetu pratimo, i imamo neke naznake koje bi nas dovele do rješenja ovog slučaja ili eventualng saznanja ko su mogući izvršioci ovog krivičnog djela", kaže Marković za B92. 

Pored toga što je bio Arkanov tjelohranitelj, Rakonjac je bio blizak i Luki Bojoviću, koji je preuzeo "zemunski klan". Bojović, koji se nalazi u zatvoru u Španiji, u sukobu je sa porodicom Šaranović iz Crne Gore. 

Slobodan Šaranović uhapšen je u Podgorici zbog sumnje da je naručio ubistvo Lukinog brata Nikole, kao osvetu za ubistvo njegovog brata Branislava. Urednik u nedeljniku "Vreme", Filip Švarm, kaže da u organizovanom kriminalu nema sentimentalnosti i da se sve vrti oko novca. 

"Međutim, ako se neko ne osveti, onda u tim krugovima organizovanog kriminala počinje se govoriti da je taj slab, da nema dovoljno moći pa je on prinuđen da se sveti. Dakle, šta sve stoji iza ovih ubistava, da li su to osvete, da li je u pitanju neko ludilo, da li je u pitanju uklanjanje konkurenata sa određenih djelova tih kriminalnih poslova u ovom momentu je teško reći, ali kad se podvuče crta ispod svega jedna stvar uvek ostaje, a to je novac", rekao je on. 

Rade Rakonjac ubijen je dva dana nakon informacije o novim dokazima koji ukazuju na to da je ubistvo Željka Ražnatovića Arkana imalo političku pozadinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније