Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 03. 2013. 14:47 >> 15:11
1

KONTRADIKTORNO

Dačić: Đinđić ne bi imao ništa protiv

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić smatra da bivši premijer Zoran Đinđić, koji je ubijen prije 10 godina, ne bi imao ništa protiv onoga što danas rade njegovi nekadašnji politički protivnici.

„Đinđić je bio poštovanja vrijedan politički protivnik. Ali, baš kao i mi, dio Srbije. Srbije koja se mijenja, kreće i ponešto uči. I danas, ubijeđen sam, on ne bi imao ništa protiv što baš mi, njegovi politički protivnici, radimo ovo što radimo”, naveo je Dačić za nedjeljnik „NIN”.

U autorskom tekstu povodom godišnjice ubistva Đinđića, Dačić ukazuje da Srbija, deset godina kasnije, još nije riješila pitanje koje je mučilo i Đinđićevu vladu, da još ne zna gdje su joj granice i na kojoj teritoriji zaista ima suverenitet.

„Predstavnici vlasti u Srbiji i dalje nisu dobrodošli na Kosovu, za odlazak u pokrajinu, kako i dalje zovemo Kosovo, treba da dobiju dozvolu prištinskih vlasti, a gotovo da nemaju ni jedan jedini mehanizam kojim bi, eventualno, mogli da zaštite Srbe koji na Kosovu žive. Zoran Đinđić je o ovim činjenicama prvi u Srbiji pričao. I ironija je da je trebalo da prođe deset godina da to, u Srbiji, neko ponovi”, ističe srpski premijer.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније