Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 03. 2013. 15:20 >> 15:12
3

SARAJEVO

SNSD formirala savez srpskih opština u FBiH

Predstavnici Srba u Federaciji Bosne i Hercegovine žele da u predstojećim ustavnim promjenama u tom BiH entitetu dobiju srpski kanton koji bi činile tri do četiri opštine u zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine.

To su poručili funkcioneri Saveza za nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika iz Drvara, Bosanskog Grahova i Glamoča.

Radi se o funkcionerima koji učestvuju u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u tim opštinama i Livanjskom kantonu. Oni su, kako prenosi agencija Anadolija, formirali savez srpskih opština, na juče održanoj sjednici u Bosanskom Grahovu.

Predstavnici Srba tvrde da se srpske opštine u FBiH ''zaobilaze i ponižavaju''.

Predsjedavajući Ustavne komisije Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Irfan Ajanović izjavio je, za agenciju Anadolija, da bi povodom osnivanja saveza srpskih opština morali reagovati organi FBiH.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније