Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 03. 2013. 20:44 >> 22:48

ANALIZA U HOLANDIJI

Srbija: Dvije trećine uzoraka iznad 0,05

Rezultati analize mlijeka u laboratoriji u Holandiji pokazuju da je koncentracija aflatoskina ispod dozvoljenog nivoa EU od 0,05 sadržana u trećini uzoraka, a ostali uzorci ne prelaze granicu od 0,5 koja je dozvoljena u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede Srbije.

„Laboratorija „RIKILT Vageningen“ iz Holandije u svom izvještaju navodi da 18 od 48 uzoraka mlijeka povučenih sa rafova prodavnica u Srbiji ne sadrži aflatoskin M1 u vrijednosti većoj od dozvoljene u EU, a da ni jedan uzorak mlijeka ne sadrži aflatoksin M1 u vrijednosti većoj od dozvoljene u Srbiji“, navodi se u saopštenju srpskog ministarstva.

Podsjećamo, Srbija je nakon izbijanja "afere aflatoksin" povećala dozvoljeni nivo ove supstance na 0,5, dok je standard EU 0,05.

Mlijeko za koje je ovom analizom utvrđeno da odgovaraju standardima EU, kako je saopšteno, biće vraćeno u prodaju, dok će ostalo biti uništeno u skladu sa zakonom. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније