Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 03. 2013. 09:50 >> 10:14

SRBIJA

Šetnja za Đinđića bez Koštunice i Čovića

Sve stranke bivšeg DOS odazvale su se pozivu LDP-a da 12. marta učestvuju u “Šetnji za Zorana” povodom obilježavanja 10-godišnjice ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, izjavio je za “Blic” Ivan Andrić, potpredsjednik liberala. On je dodao da, od lidera DOS-a, poziv jedino nije upućen Vojislavu Koštunici i Nebojši Čoviću.

"Stranke nekadašnje Demokratske opozicije Srbije samo daju logistiku, dok će to biti građanska šetnja posvećena Đinđiću - rekao je Andrić.

On je naveo da su brojne ličnosti iz javnog života, kao i nevladine organizacije koje su podržavale Đinđića najavile učešće u aktivnostima, posvećenim nekadašnjem premijeru Srbije.

Planirano je da se prvo prošeta do zgrade Vlade Srbije, odnosno do mjesta gde je Đinđić ubijen, a posle toga se ide na grob premijera.

Upitan zašto LDP nije pozvao Koštunicu i Čovića, Andrić je naglasio da oni nisu zaslužili da se nađu u toj šetnji.

"Koštunica je radio protiv Đinđićeve Vlade. Sve dok se ne rasvijetli politička pozadina Zoranovog ubistva, koja sigurno postoji, Koštunici nije mjesto u šetnji. Odbio je da ide na sud i izjasni se o okolnostima tog atentata, a neki njegovi bliski ljudi su privođeni u vrijeme akcije „Sablja” - rekao je Andrić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније