Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

16. 04. 2014. 08:43 >> 08:47

PREGOVARAČ SRBIJE

Reforme prije članstva u EU

Šef pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević izjavila je da je Srbiji krajnji cilj članstvo u Evropskoj Uniji, ali da su osnovni zadatak reforme u zemlji.

 

Miščević je rekla da "te reforme mogu imati onaj tempo koji je vođen članstvom, ali prije svega mjerom naših mogućnosti" i da Srbija pokušava da, koristeći iskustva drugih država članica EU, ubrza tok reformi, koje su velike, obimne, brojne, skupe, teške i dugotrajne.

Šef pregovaračkog tima je za RTS kazala da većina standarda, pravila i prava EU mora u potpunosti biti prihvaćeno, "čak i stvari koje u Srbiji ne mogu da budu primijenjene tipa zaštita ribarskih zona", iako ta zemlja nema izlaz na more.

Miščević je ukazala da, sa druge strane, nije moguće, na primjer, u oblasti zaštite životne sredine sve uraditi do momenta ulaska u EU, jer je izmjena i primjena tih standarda skupa i dugo traje, pa se pravi plan kada će biti moguće uvesti te standarde.

Ona je naglasila da je u pregovaračkom procesu sve važno, ali da "zapravo smo mi najvažniji, mi smo mjera" i da se u ovom trenutku, prema istraživanju javnog mnenja, 64 odsto građana izjasnilo za reforme, što je značajna osnova i podsticaj za svaku buduću vladu. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније