Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

16. 04. 2014. 15:11 >> 15:16
1

NASTAVAK SUĐENJA

Mišković bi ponovo u inostranstvo

Optuženi predsjednik kompanije Delta Miroslav Mišković tražio je danas od Specijalnog suda da mu ponovo dopusti putovanja u inostranstvo.

 

On je, u nastavku suđenja, rekao da njegova kompanija sa 8.000 zaposlenih zbog zabrane izlaska iz Srbije trpi štetu u milionima evra i da ne može da radi normalno.

"Zašto me ne pustite da radim normalno i da Delta normalno funkcioniše? Onda me pritvorite ponovo", rekao je Mišković u nastavku suđenja za zloupotrebe u privatizaciji putarskih preduzeća, čime je, prema optužnici, nanijeta šteta od oko 20 miliona evra.

Sudija Vladimir Vučinić rekao je Miškoviću da "mora biti svjestan procesne situacije u kojoj se nalazi" i istakao da je sve odluke doneo po zakonu, i kada je dozvolio Miškoviću put u London i kada mu nije dozvolio putovanja u Holandiju i Italiju.

Vučinić je naveo da je sud utvrdio da ne postoji neophodnost putovanja i da je Miškovićevo poslovanje moglo da se odvija tako da planirani susreti budu drugačije organizovani.

"U zahtjevu za put u Holandiju nije priloženo ni pozivno pismo. U svakom slučaju ćemo cijeniti neophodnost putovanja. Morate pojačati argumentaciju u zahtjevima koje podnosite", rekao je Vučinić Miškoviću.

Mišković je rekao da je "duboko razočaran" zbog odluka suda da mu zabrani putovanja i naveo da Delta ne može normalno da radi ako "on sjedi u Srbiji".  

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније