Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

16. 04. 2014. 17:09 >> 17:10
13

NIKOLIĆ ISTAKAO

Srbija nikada nije vodila osvajačke ratove

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas, povodom 23. aprila, Dana Vojske Srbije, da je Srbija kao moderna država nastala poslije Prvog srpskog ustanka koji je iz borbe za autonomiju u okviru turskog poretka prerastao u borbu za samostalnu državu.

On je ukazao da se Dan Vojske Srbije proslavlja sjećajući se Takovskog ustanka 1815. tokom kojeg je Vojska nastala i oslobodila je Srbiju od viševjekovnog ropstva.

Nikolić je podsjetio da je Srbija u Velikom ratu povećala svoju teritoriju, ali i broj spoljašnjih neprijatelja, a da je u Drugom svjetskom ratu bila na strani pobjednika kada je "svoj nacionalni identitet ponovo utopila u zajednicu stvorenu na kompromisu i opraštanju neoprostivog, te ja kao zahvalnost dobila zločine, progone, uvrede, tužbe...".

Prema riječima Nikolića, Srbija nije nikada vodila osvajačke, već odbrambene ratove i da je uvijek bila na pobjedničkoj strani pravde, a da su vojnička inteligencija, odvažnost i hrabrost, vještina i istrajnost, učinile srpskog vojnika jednim od najpoštovanijih u istoriji ratovanja.

(AA)

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније