Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 04. 2014. 11:03 >> 11:28
6

ISPRAVILI GREŠKU

Zastavu na Belom dvoru okačili naopako

Sa dvora Karađorđevića dva dana viorila se naopako okačena srpska zastava, s obrnutim grbom i obrnutim redoslijedom boja.

 

Kako piše "Blic" tako je simbol nacionalnog identiteta Srbije bukvalno preko noći prešao iz crveno-plavo-bijele boje u bijelo-plavo-crvenu (neki bi rekli u znak podrške Rusiji). Već prvog dana kako je postavljena nova zastava, prolaznici su u nevjerici zastajali da taj prizor ovjekoveče kamerama mobilnih telefona.

Prijestolonasljedniku Aleksandru i princezi Katarini Karađorđević trebalo je pak više vremena da primjete kako tu baš nije sve kako treba.

Tačnije, trećeg dana je prijestolonasljednik ukazao zaposlenima na dvoru da je srpska zastava okačena naopako i da to odmah isprave.
 
"Mijenjali smo zastavu, a radnik koji je za to bio zadužen greškom je zastavu postavio naopako.  Prijestolonasljednik je jutros primjetio da zastava stoji naopačke i greška je odmah ispravljena", rekli su juče "Blicu" na Belom dvoru.
 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније