Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

19. 04. 2014. 10:35   >>  10:35 10

RATNI ZLOČINI

Tači prvi na optuženičkoj klupi

Kosovski premijer Hašim Tači mogao bi da bude prvi koji će se naći na optuženičkoj klupi specijalnog suda za ratne zločine OVK, piše prišinski list "Bota Sot".

 

List navodi i da je Tači pripremio zakonski paket o "samopredaji pravdi".

"Bota Sot" navodi da i da će se pored Tačija na spisku optuženih naći i Džavit Haliti, aktuelni potpresjednik kosovske skupštine i jedan od osnivaca OVK, Kadri Veseli, aktuleni zamjenik predsjednika Demokratske partije Kosova i bivši šef tajne kosovske službe OVK kao i Azem Sulja, aktuelni poslanik i bivši šef glavnog štaba OVK.

Kako navodi list, kosovska vlada juče je usvojila više zakona među kojima su Zakon o specijalnom tuzilastvu, Zakon o ovlašćenjima za izbor predmeta i određivanje predmeta sudijama i tužiocima Euleksa na Kosovu, Krivični zakon, Krivični proceduralni zakon, Zakon o zastiti svjedoka.

Pravosudni zakoni predviđaju da Specijalnim tuzilaštvom Kosova rukovodi kosovski tužilac, a panel sudija činiće dvoje lokalnih sudija i jedan Euleksov za sve slucajeve koji će biti razmatrani na Kosovu, piše "Bota Sot", a prenose prištinski mediji.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније