Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 04. 2014. 09:38 >> 09:38

ALARMANTNO U SRBIJI

Zbog poplava evakuisano 440 ljudi

Broj ljudi evakuisanih zbog poplava na teritoriji Srbije dostigao je 440, ali nema nastradalih, kaže načelnik Sektora za vanredne situacije Srbije Predrag Marić.

 

Međutim, zbog slabijeg snabdijevanja strujom otežano je snabdijevanje pijaćom vodom u ugroženim područjima. Zbog nastale situacije danas će u Beogradu u 12 sati biti održana Sjednica štaba za vanredne situacije, kojoj će predsjedavati predsjednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić.

Marić je Tanjugu rekao da je u toku protekle noći porastao vodostaj na teritroriji Opštine Doljevac, gdje je proglašena vanredna situacija i evakuisano je 60 lica. 

Na svim ostalim kriznim tačkama - Kuršumliji, Prokuplju, Lučanima i Zaječaru, koje su proteklih dana bile ugrožene, bilježi se stagnacija vodostaja, dodao je Marić. 

Zbog slabijeg snabdijevanja strujom, otežano je i snabdijevanje pijaćom vodom i pripadnici Vojske Srbije danas će u Kuršumliju poslati dvije cisterne sa vodom za građanstvo, a uključiće se i Crveni krst, rekao je Marić. 

Sličnih problema ima i u Prokuplju i u Lučanima, rekao je Marić i napomenuo da je sanacija situacije sada jednako važna kao spasavanje ugroženih ljudskih života, gdje se on nada da će Crveni krst puno pomoći. 

Marić je rekao da će na današnjoj vanrednoj sednici republičkog Štaba za vanredne situacije, vjerovatno, biti projekcija vremenske prognoze od nadležnih iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda u narednih 48 sati i to će odrediti organizaciju Sektora za vanredne situacije i eventualno slanje dodatnih snaga na teren. 

Prema njegovim riječima, ova situacija je posljedica nečega sa čime se kao država i društvo suočavamo u periodu od nekoliko desetina godina, a to su komunalni i infrastrukturni problemi - čišćenje kanala i odvodnih puteva. 

"Za sada je najvažnije da u ovim vremenskim nepogodama niko nije nastradao i trudićemo se da tako i ostane", poručio je Marić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније