Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 04. 2014. 20:48 >> 20:49

TRADICIONALNA TUCANIJADA

Novi svjetski prvak u tucanju jajima

Živica Blažić iz Mokrina pobedio je na 24. Tucanijadi, svjetskom prvenstvu u tucanju farbanim uskršnjim jajima koje je održano danas kod Kikinde.

Blažić je već četvrti put osvojio titulu najboljeg na mokrinskoj tucanijadi, dok je u juniorskoj konkurenciji nagradu za najboljeg prvi put osvojio šestogodišnji Milan Zorić.

Morinska tucanijada tradicionalno počinje na takozvani Veliki petak, kada se organizuje farbanje jaja, a u nedjelju na sam Uskrs počinje takmičenje, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Tucanijada je dio "Vaskršnjih svečanosti u Mokrinu", koje ugoste veliki broj turista, a obuhvata manifestacije kao što su izložbe, takmičenja, konjičke trke i sportske manifestacije.

Ove godine Vasrkšnje svečanosti održavaju se od 11. do 21. aprila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније