Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 04. 2014. 12:42 >> 12:41
11

IZETBEGOVIĆ JASAN

NATO je elita, i BiH bi u NATO

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović založio se za ulazak te zemlje u NATO, navodeći da su u toj organizaciji "elitne zemlje".

 

"To su dobro organizovane i prosperitetne zemlje, to je faktički elitno društvo zemalja i tu BiH treba da uđe", kazao je on i naglasio da su odluke o tome donijete na Predsjedništvu prije 11 godina, a zatim potvrđene 2009.

On je podsjetio da je uslov za ulazak u NATO uknjiženje 63 vojne lokacije, koji već četiri godine nije ispunjen. Kao "neodgovorne ljude, one koji zaustavljaju put u NATO", Izetbegović je označio "one koji žele da taj jedan promil državne imovine vežu za ostale državne resurse i da to podijele na dva eniteta", misleći na političare iz Republike Srpske. 

"Do toga sasvim sigurno neće doći, nikada nećemo pristati da se podijeli državna imovina na takav način...Sasvim sigurno ćemo staviti u funkciju svu državnu imovinu pa i ovu vojnu", poručio je on na konferenciji "Društveni mediji, njihov značaj za partnerske zemlje", koju u Sarajevu organizuju Ministarstvo spoljnih poslova BiH i NATO sjedište u Briselu. 

On smatra i da je zastoj na putu BiH ka NATO jedan od razloga zaustavljanja i ekonomije.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније