Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 04. 2014. 17:30   >>  17:33 3

ČESTITKA KRIVOKAPIĆA

Maja Gojković na čelu Skupštine Srbije

Poslanica Srpske napredne stranke Maja Gojković izabrana je danas, većinom poslaničkih glasova, za predsjednicu Skupštine Srbije.

Skupština je, bez rasprave, za potpredsjednike izabrala Veroljuba Arsića i Igora Bečića iz SNS, iz redova demokrata Gordanu Čomić, koja je tu funkciju obavljala i u prethodnom sazivu, iz Nove demokratske stranke Ninoslava Stojadinovića, iz Socijaldemokratske partije Srbije Vladimira Marinkovića, a iz Partije ujedinjenih penzionera Konstantina Arsenovića.

Novoizabrana predsjednica Skupštine Srbije izjavila je da će istrajati u tome da svi poslanici, bez obzira na to da li su u vladajućoj koaliciji ili opoziciji, budu jednaki u pravima i odgovornostima. Ona je kazala i da se njeni ciljevi ne razlikuju od ciljeva njenih prethodnika i da su to prvenstveno dalji razvoj demokratije u parlamentu i Srbiji, i duha tolerancije.

"Sliku parlamenta ne može da stvara samo jedan čovjek već i svi vi koji ćete raditi sa mnom", istakla je Gojković.

Krivokapić vjeruje da će odnosi CG i Srbije nastaviti uzlaznom putanjom

Predsjednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić uputio je Maji Gojković povodom današnjeg izbora.

„Uvjeren sam da će Vaš izbor na ovu važnu funkciju dati dodatan podstrek daljem sveobuhvatnom razvoju Republike Srbije, kao i inicirati novu fazu daljeg snaženja odnosa između naših država. Na tragu te politike, u Crnoj Gori ćete uvijek naći pouzdanog partnera i saveznika, posvećenog temeljnim načelima na kojima danas počivaju demokratske države i vrijednostima evropske porodice nacija čijem članstvu zajednički težimo“, navodi se u Krivokapićevoj čestitki.

On je naglasio kako iskreno vjeruje da će odnosi između Crne Gore i Republike Srbije nastaviti svoju uzlaznu putanju i poslužiti kao primjer kvalitetne i svestrane regionalne saradnje.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније