Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 04. 2014. 09:52 >> 09:52

POPLAVE U SRBIJI

Situacija u Vrnjačkoj Banji teška

Nakon jučerašnjih poplava u Vrnjačkoj Banji je veoma teška situacija. U dijelu Banje koji je najviše stradao sinoć, proglašena je vanredna situacija.

Stručne službe su cijelu noć ispumpavale vodu iz podruma domaćinstava i ustanova u Banji, i čistile mulj koji je voda nanijela. Najteže je u Lipovi gde je rijeka pokidala vodovodne cijevi, pa su tamo stanovnici ostali bez vode.

"Biće nam potrebno još 3-4 dana da očistimo mulj i ispumpamo vodu, a nekoliko mjeseci za kompletnu sanaciju”", rekao je jutros Boban Đurović, predsjednik opštine.

Voda za piće i dalje nije za upotrebu. Nekoliko cistijerni za piće je postavljeno u pojedinim djelovima grada, rekao je Tanjugu Radoica Kočović, načelnik Odjeljenja za vanredne situacije u Kraljevu.

"U kupatilima Specijalne bolnice “Merkur”, bilo je metar i po vode. Cijelu noć smo ispumpavali vodu. Bujični potoci su se vratili u svoja korita, ali su podrumi u Vrnjačkoj Banji trenutno najveći problem, jer su puni vode", rekao je Kočović.

Na području Kraljeva šteta od poplava se procenjuje na oko 200 miliona dinara. Zbog toga je otežana komunikacija za oko 500 domaćinstava u više sela, a stručnjaci su procijenili da će sanacioni radove na ovim putevima, potrajati više mjeseci. Tokom proteklih poplava oštećeno je oko 50 nekategorisanih puteva, 17 mostova, propusta i potpornih zidova. Osam mostova je potpuno porušeno, a pojavilo se osam klizišta.

U Čačku je posplavljeno naselje Atenica i poljoprivredno zemljište u selima koja se nalaze između Čačka i Kraljeva, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije Dragiša Broćić.

On je agenciji Beta rekao da je voda, koja se usljed jake kiše slivala sa okolnih brda, prodrla u dvorišta i podrume najmanje 30 kuća u čačanskom naselju Atenica. Poplavljeno je i poljoprivredno zemljište u selima Mršinci, Slatina, Zablaće, Kukići i Goričani. U nekoliko sela sinoć je nestala struja, u Trnavi, Zablaću, Slatini, Kačulicama i Viljuši.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније