Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 04. 2014. 18:37   >>  18:36 4

VUČIĆ OČEKUJE

Auto-put do Crne Gore za četiri godine

Mandatar za sastav srpske vlade Aleksandar Vučić poručio je, danas u obraćanju poslanicima u Skupštini Srbije, da očekuje da će za četiri godine biti završen auto-put od Beograda do Crne Gore.

 

''Očekujem da autoput Beograd-Boljare (na granici Srbije i Crne Gore) bude završen za četiri godine. To bi bio nedvosmisleno veliki uspjeh i ogroman rezultat. Uvjeren sam da ćemo, kroz koncesione ugovore, taj auto-put u potpunosti izgraditi'', rekao je Vučić.

Mandatar je uvjeren da će, kroz četiri godine, građani auto-putem moći da idu u Crnu Goru na more, ili do bilo kojeg mjesta u Srbiji na trasi te saobraćajnice.

Na dionici auto-puta ka Crnoj Gori, koji u Srbiji zovu i koridor 11, trenutno se gradi dionica od 12,5 kilometara između Uba i Lajkovca sredstvima iz budžeta Srbije, a azerbejdžanska kompanija Azvirt radi oko 40 kilometara između Ljiga i Preljine, za šta je novac obezbjeđen iz azerbejdžanskog kredita od 308 miliona eura.

Kineska kompanija Šandong hajspid grupe gradi dionice od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga dužine 50,2 kilometra, vrijedne oko 330 miliona dolara.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније