Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 04. 2014. 22:13   >>  22:13 2

VUČIĆ GRAĐANIMA

Napravićemo nešto veliko

Novoizabrani premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je večeras, okupljenim građanima u Beogradu, da će hrabro i odgovorno voditi tu zemlju. Vučić se obratio građanima ispred zgrade Narodne skupštine, nekoliko minuta pošto je izabrana nova Vlada Srbije.

 

''Obećavam vam da ćemo hrabro i odgovorno da vodimo zemlju. Daću sve od sebe da napravimo nešto veliko za Srbiju'', poručio je Vučić okupljenim građanima.

Premijer se, na mitingu podrške novoj vladi, zahvalio građanima koji su satima čekali da se okonča skupštinska rasprava

''Nikada vas nijesam lagao i neću ni danas. Zato ne mogu da vam pričam da će biti lako. Ali, za neku godinu, bićete srećni, zadovoljni i ponosni, jer ste učestvovali u svemu ovome. Do sada je prokockano mnogo prilika jer su vam se političari dodvoravali'', kazao je Vučić.

Premijer je u emotivnom obraćanju, okružen novim ministrima, poručio:

''Ne moram da vam pričam koliko vas volim. Neću da pričam ono što vam je drago da čujete. Kad se budete ljutili, znajte da nikada nećemo ništa da ukrademo nego ćemo raditi ono što mislimo da je najbolje za naš narod'', poručio je Vučić.

Prethodno su poslanici u Skupštini Srbije izabrali novu Vladu, na čijem je čelu Aleksandar Vučić.

 

 

Nova vlada ima 19 članova: premijera, 16 ministara i dva ministra bez portfelja.

Za izbor Vlade Srbije je glasalo 198 poslanika, protiv je 23, dok je suzdržano bilo 6 poslanika. Ukupno je glasalo 228 poslanika.

Ivica Dačić je prvi potpredsjednik vlade i ministar spoljnih poslova, a potpredsjednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture je Zorana Mihajlović.

Rasim Ljajić biće potpredsjednik vlade i ministar trgovine, telekomunikacija i turizma. Četvrto potpredsjedničko mjesto u vladi biće Kori Udovički koja je izabrana i za novu ministarku državne uprave i lokalne samouprave.

Novi-stari ministar finansija je Lazar Krstić, a za ministra privrede izabran je Dušan Vujović.

Kadrovi Socijalističke partije Srbije u novoj vladi su ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković i ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić.

Funkciju ministra pravde obavljaće Nikola Selaković, ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, a ministar zdravlja je Zlatibor Lončar. Ministar kulture i informisanja ostaje Ivan Tasovac.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je Aleksandar Vulin, a ministar odbrane Bratisalav Gašić.

Na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova dolazi Nebojša Stefanović, a ministar omladine i sporta ostaje Vanja Udovičić.

Za ministre bez portfelja izabrani su Velimir Ilić i Jadranka Joksimović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније