Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 04. 2014. 21:34 >> 21:34

NIŠTA NOVO

Đilas: Samo ste zamijenili mjesta

Lider DS-a Dragan Đilas kaže da Srbija ne dobija novu već rekonstruisanu vladu u kojoj je došlo do zamjene na mjestu premijera i prvog potpredsjednika vlade.

Đilas kaže da u novoj vladi nema mnogo novih ljudi i da je došlo do onoga što se nudilo da se promijeni i bez izbora, da Vučić bude premijer a Dačić prvi potpredsjednik vlade.

"Nema ničeg novog u novoj vladi i to je jedna priča koja se može pominjati u stripovima kroz rečenicu kako je bolje biti lijep i bogat, nego siromašan i ružan", rekao je Đilas.

"Podsjetiću vas da ova vlada ima 19 članova, a da je vlada koju vi smatrate da je najneuspješnija bila a to je vlada Mirka Cvetkovića imala jedno mjesto više i to Ministarstvo za Kosovo i Metohiju. Pošto Kosovo nije dio Srbije, logično je da nema ni potrebe za ovim ministarstvom", rekao je Đilas.

On nije želio da govori o ministrima jer smatra da oni zaslužuju šansu, posebno u prvih 100 dana ali je naveo da se začudio što je Bratsilav Gašić ministar odbrane, čovek koji ima iskustva u privredi i sa stečajima.

Đilas je novom i starom ministru finansija Lazaru Krstiću kao i mandataru Vučiću naveo da Srbija sada ima katastrofalne ekonomske pokazatelje gdje je prihod u budžetu u martu 10 odsto niži nego prošle godine u istom mjesecu, da je ogroman deficit, i da je prihod od PDV-a 18 odsto niži nego prije tačno godinu. On je dodao i da je javni dug za posljednje dvije godine povećan i da sada iznosi 6 milijardi eura.

"Zaposlenost je manja, imamo manji broj zaposlenih nego penzionera i to su činjenice", kaže Đilas koji podržava stav mandatara Vučića da se ne smanjuju penzije jer su penzije inače male.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније