Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

09. 03. 2013. 10:34 >> 10:25
1

ZAGREB

Uhapšena bivša urednica HTV-a

U Zagrebu je sinoć uhapšena bivša urednica Hrvatske televizije Dijana Čuljak, koja je osumnjičena u aferi „Kor medija”, javljaju mediji u Zagrebu.

U toj aferi njen bivši muž, Vladimir Šelebaj i još četiri lica, terete se za neplaćanje 3,1 miliona kuna (409.000 eura) poreza na dodatu vrijednost i nezakonito izvlačenje više od 2,11 miliona eura iz kompanija „Kor media” i „Media spot”.

Šelebaj je u istrazi, ali i na suđenju bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu, svedočio da je „Kor medija” osnovana isključivo na inicijativu Dijane Čuljak, da je ona imala polovinu učešća u preduzeću i da su dijelili zaradu.

Ona negira da je s bivšim suprugom sklopila tajni ugovor kojim je trebalo da se prikrije njen sukob interesa, jer je u to vreme radila na HTV-u, a „Kor medija” je radila emisije za konkurentsku televiziju.

„Ugovor nikad nisam vidjela, niti ga svjesno potpisala. Ako sam nešto potpisala, onda je to bilo nesvjesno”, rekla je Čuljak u iskazu na suđenju Svilanu, optuženom da je od Šelebaja primao mito kako bi se na Novoj TV plasirale emisije iz produkcije „Kor medije”.

U medijima su, u međuvremenu, objavljeni njene SMS poruke iz kojih se može zaključiti da je bila upoznata sa poslovima Kor medije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније