Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 03. 2013. 13:39   >>  13:31

EU - PROŠIRENJE

File: Širenje EU nije problem, već rješenje

Evropski komesar za proširenje Štefan File rekao je da proširenje Evropske unije nije uzrok problema, već je deo rješenja, saopštila je nevladina organizacija Evropski pokret u Srbiji, prenose beogradski mediji.

"U svijetlu krize, građani EU i država kandidata su zabrinuti, ali proširenje nije uzrok teškoća i problema koji postoje u EU, već je dio rješenja", rekao je File na konferenciji održanoj u Briselu pod nazivom "Proširenje u perspektivi".

File je na konferenciji istakao i da pridruživanje Hrvatske predstavlja dokaz transformativne moći EU i dodao da "samo zemlje kandidati govore o zamoru od proširenja, ali to je zapravo zamor od reformi".

Prema njegovim riječima, u pretpristupnom periodu nadgledanje ekonomske politike biće pojačano i više pažnje će biti posvećeno pitanjima transporta, energije, klimatskim promenama i malim i srednjim preduzećima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније