Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 07. 2014. 13:05   >>  13:12 1

VUČIĆ TVRDI

Prema Srbiji nema ultimatuma

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da sa Srbijom danas niko ne razgovara jezikom ultimatuma, niti bi on lično tako nešto dozvolio.

"Vlada Srbije vodi politiku EU integracija, dobila je povjerenje građana Srbije i da vodi politiku dobrih odnosa i sa Ruskom Federacijom i Vlada Srbije će takvu politiku i da vodi", rekao je Vučić, odgovarajući novinarima na pitanje u vezi sa navodnim ultimatumima koje je Srbija dobila povodom situacije u Ukrajini.

"Naši prijatelji sa nama ne razgovaraju jezikom ultimatuma. Niko sa mnom ne razgovara na taj način, a ja prije neću da budem predsjednik srpske vlade nego da tako nešto dozvolim", rekao je Vučić.

Srbija do 1. septembra, prema pisanju Novosti, mora da se izjasni da li će da uvede sankcije Rusiji i tako se pridruži državama Evropske unije (EU) ili će da zadrži sadašnju neutralnu političku poziciju prema sukobima u Ukrajini. Pritisak zapadnih zemalja na Beograd, a prije svega na premijera Aleksandra Vučića, kulminirao je poslije obaranja malezijskog aviona.

Svi političari i diplomate, koji su proteklih dana razgovarali sa Vučićem, jasno su i bez rukavica insistirali da se Srbija jasno odredi po pitanju Rusije.

Konkretno, evroatlantske sile, navodi izvor Novosti, traže da Srbija javno obilježi vlast u Kremlju kao glavnog krivca za tragediju koja se desila i da Srbija praktično politički „okrene leđa“ Ruskoj Federaciji tako što će joj uvesti sankcije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније