Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 07. 2014. 19:07 >> 19:07

SPECIJALNI SUD

Optužnica za Ćuruviju na dopuni

Specijalni sud u Beogradu saopštio je da je vratio na dopunu istrage optužnicu protiv četvorice bivših pripadnika DB, okrivljenih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

Kako je navedeno u saopštenju, Krivično vanpretresno vijeće naložilo je Tužilaštvu za organizovani kriminal da u roku od tri dana donese naredbu o dopuni istrage radi boljeg razjašnjenja stvari u tom predmetu, da bi se ispitala osnovanost navedene optužnice i da bi se prikupili određeni dokazi.

Krivično vanpretresno vijeće Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu smatra da je u konkretnom slučaju potrebno u dopuni istrage ispitati određene svjedoke, izvršiti sudsko-medicinska vještačenja, kao i dopunsko balističko vještačenje, navedeno je u saopštenju. 

Potrebno je preduzeti i ostale neophodne procesne radnje bliže određene u naredbi, radi boljeg razjašnjenja stanja stvari da bi se ispitala osnovanost optužnice i prikupili određeni dokazi, a samim tim i postojanje opravdane sumnje da su okrivljeni učinili krivična djela koja im se stavljaju na teret. 

Ranije danas braniteljka dvojice optuženih, advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, izjavila je da je sud usvojio prigovore koje su branioci istakli u odgovoru na optužnicu, podignutu početkom juna ove godine. 

Dobričanin Nikodinovićeva je navela da je i Apelacioni sud usvojio žalbu odbrane na rješenje kojim je njenim klijentima Milanu Radonjiću i Ratku Romiću produžen pritvor i naložio Specijalnom sudu da ponovi razmotri razloge za produženje pritvora. 

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 6. juna optužnicu protiv četvorice bivših pripadnika Državne bezbjednosti zbog sumnje da su "iz niskih pobuda" ubili novinara i vlasnika lista "Dnevni telegraf" Slavka Ćuruviju 11. aprila 1999. godine. 

Optuženi su tadašnji načelnik Resora DB Radomir Marković, načelnik beogradskg centra DB-a Milan Radonjić, glavni obavještajni inspektor u Drugoj upravi resora Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava tog resora Miroslav Kurak. 

Oni su optuženi za krivično djelo teško ubistvo. 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније