Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 07. 2014. 23:17 >> 23:17
1

VRNJAČKA BANJA

Umjesto plata radnicima nude-grobnice

JP „Beli izvor“, čija je nadležnost briga o groblju u Vrnjačkoj Banji, prebija dugovanja sa radnicima tako što im umjesto neisplećenih zarada iz prošle godine daje u zakup grobna mjesta u gradu, otkriva „Blic“. Radnicima su, kao kompenzacija, ponuđena i drva za orjev, kao i sedmodnevno ljetovanje u Čanju.

Zaposlenima se u prosjeku duguje oko 120.000 dinara za tri zaostale plate iz 2013. godine. Da bi rasteretili budžet za isplatu minimalaca koji od Nove godine dobijaju svi radnici, rukovodstvo JP “Beli izvor” je došlo na ideju kako da sa radnicima prebiju dugovanja.

„Ponudili su nam da zakupimo grobno mjesto u Vrnjačkoj Banji. Za sebe i članove porodice. Samo se dvoje ljudi prijavilo. Ostali ne žele da budu sahranjeni na groblju u Vrnjačkoj Banji“, kaže Milovan Ristić, predsjednik Samostalnog sindikata u JP “Beli izvor”.

Ristić ističe da mnogi radnici ne žive u Vrnjačkoj Banji i da bi više voljeli da budu sahranjeni u selu u kojem žive. Cijena zakupa grobnog mjesta u Vrnjačkoj Banji je 20.000 dinara, a ukoliko žele da zakupe sa okvirom za dva spojena groba, onda je 52.000 dinara.

Osim što su im u nadležnosti groblja, ovo preduzeće se bavi vodosnadbjevanjem i čišćenjem Vrnjačke Banje, ali i upravljanjem pijacom.

Dejan Pecić, predsjednik Sindikata „Nezavisnost“, kaže da je ovakva ponuda njihove firme i tužna i smiješna.

„Postoji desetak krivičnih prijava koje smo podnijeli protiv bivših direktora jer smo pronašli da je oko trideset zgrada u Vrnjačkoj Banji nelegalno priključeno na vodovodnu mrežu. Niko ništa ne preduzima, a radnicima se nude grobna mjesta za zaostale plate“, kaže Pecić, dodajući da “Beli izvor” mjesečno plaća 3,2 miliona dinara za reprogram duga za neplaćene poreze i doprinose radnicima za period od tri godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније