Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 07. 2014. 08:21 >> 08:21

"BIĆE KRIVIČNIH PRIJAVA"

Stefanović: I policija u dilu s mafijom

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio da postoje indicije da određeni policajci te zemlje sarađuju sa mafijom ili su počinili krivična djela i stekli protivpravnu imovinsku korist, prenosi B92.

"Postoje indicije da određeni policajci sarađuju sa mafijom ili su počinili krivična djela i stekli protivpravnu imovinsku korist. Protih svih za koje postoje takve sumnje, podići će se istrage. Ako bude dokaza, biće i krivičnih prijava. Tu više selekcije nema", kazao je Stefanović za Večernje novosti.

On je rekao da nije gotovo sa smjenama u policiji, te da Srbiji nije potrebna partijska, nego profesionalna policija. 

"Nijesmo mi institucija iz koje bi trebalo da cure informacije. Nijesam zadovoljan kad vidim tekstove za koje je potpuno jasno da su 'stigli' iz policije ili iz tužilaštva", dodao je ministar. 

Upitan kako je moguće da Dragoslav Kosmajac napusti zemlju nakon što ga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao "najvećeg narko dilera", Stefanović je odgovorio da protiv njega nijedno tužilaštvo nije podiglo optužnicu niti postoji krivična prijava, jer policija nije imala nijedan osnov za njegovo zadržavanje. 

Govoreći o Radnoj grupi za utvrđivanje činjenica o paljenju američke i njemačke ambasade, ministar je istakao da je cilj da se sve otkrije do kraja. 

"Bez obzira na to do kakvih rezultata dođemo, prezentovaćemo ih javnosti. Želimo da završimo tu pricu", dodao je on. 

Prema njegovim riječima, do kraja godine Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije trebalo bi da ima finansijsku uštedu od 1,1 milijarde dinara u odnosu na prethodni period. 

Na pitanje ko će biti novi ministar privrede, Stefanović je naveo da se o tome otvoreno priča unutar Vlade Srbije i Srpske napredne stanke, i da očekuje premijerov prijedlog za ovo mesto. 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније