Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

28. 07. 2014. 22:53 >> 23:00

NESTALA DJEVOJČICA

I Mađarska policija traži Tijanu

Mađarska policija uključila se u potragu za nestalom Tijanom Jurić (15) iz Bajmoka iz Srbije. Tijanin otac apeluje da se policiji jave svi koji imaju informacije o njoj.

 

Pretražuje se teren uz granicu sa mađarske strane, saznaju Novosti, a srpska policija i Žandarmerija već treći dan "češljaju" osam kilometara terena od mjesta gdje je djevojčica nestala u subotu, pola sata poslije ponoći, do granice sa Mađarskom.

Kako prenosi B92, gotovo svaki centimetar atara koji okružuje Bajmok je pregledan, kao i skrovita mesta i bunari. Od djevojčice zasad, međutim, nema ni traga.

Na seoskom putu zatečena je samo patika, kao i vještački nokat. Rodbina je prepoznala da je riječ o Tijaninoj obući, a i nokat, bar prema ukrasima i radu, odgovara onima koji su na djevojčicinoj ruci.

"Pretpostavka je da je djevojčicu neko na silu ugurao u auto, da se ona otimala i da joj je tada spala patika, a i nokat se odlijepio. Da li je kidnapovanje izveo neko od trgovaca ljudima ili neko drugi, teško je sada reći. Još se niko nije javio kako bi tražio otkup, tako da je ta verzija događaja malo vjerovatna", rekao je za Novosti izvor blizak istrazi.

Igor, Tijanin otac koji živi u Belgiji, u nedjelju je došao kako bi pomogao u potrazi za svojom mezimicom. 

On i supruga Mirjana su ispitani, ali su oboje rekli da ne znaju ko bi mogao da naudi njihovom djetetu ili njima, i da ni na nikog ne sumnjaju.

Tijanin otac javno je apelovao na sve ljude da ukoliko imaju neki informaciju o Tijani jave najbližoj policijskoj stanici.

Policija je ispitala i sve učesnike fudbalskog turnira koji se u subotu održavao u sportskoj sali u Bajmoku.

Niko od njih, međutim, nije znao ništa da kaže što bi moglo da rasvijetli nestanak petnaestogodišnje Tijane.

Prema nekim informacijama, njen mobilni telefon je bio uključen gotovo dva sata poslije nestanka, ali poslije toga se gubi svaki signal.

Ne miruju ni Tijanini drugari, koji su je i vidjeli posljednji put, kada se na putu prema kući, u subotu oko jedan čas iza ponoći, odvojila od njih i krenula nazad ka Sportskom centru "Rata" da vrati pozajmljenu duksericu. Te noći uzalud je drugar čekao Tijanu da stigne da mu vrati duks...

Djeca su svaku banderu, prodavnicu, oglasnu tablu u Bajmoku, ali i u Subotici i okolnim selima, izlijepili plakatima sa njenom slikom. Isto je i sa društvenom mrežom "Fejsbuk", koja je prepuna Tijaninih slika ispod kojih su komentari njenih drugova i apeli da ko god nešto zna da se javi policiji na date brojeve telefona.

Dok građani na svaki način javno pokušavaju da pronađu Tijanu, policija, kojoj se još u subotu priključila i Žandarmerija, bez prestanka traga za djevojčicom, ali još ne izlaze u javnost sa bilo kakvim informacijama. Kako je riječ o maloljetnoj osobi, slučaj je još zatvoreniji, te je i djevojčicinoj porodici i prijateljima savjetovano da što manje podataka iznose u javnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније