Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 07. 2014. 11:03 >> 11:03
16

A NE JUGOSLAVIJU

Dodik: Trebalo praviti Veliku Srbiju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da srpski političari treba da vjeruju samo svom narodu, a ne strancima, sa kojima, kako je naveo, treba biti oprezan.

 

Dodik je rekao da Srbi kao narod nijesu mnogo napredovali, jer i danas, 2014. godine, kao i 1914. previše vjeruju strancima.

"U nekim stvarima se od te 1914. do ove 2014. nismo pomjerili ni za pedalj. Čini mi se da nam je najveću štetu kao narodu nanijelo to što smo velikim saveznicima davali mnogo veći značaj, nego sebi samima", ocijenio je Dodik za beogradski "Informer".

On je napomenuo da je u Prvom svjetskom ratu palo mnogo srpskih žrtava, ali da stranci za to "ne haju previše".

"Baš njih briga za naše žrtve, oni gledaju isključivo svoje interese. Zato mislim da moramo da vodimo više računa u odnosu sa njima, da budemo oprezniji", rekao je Dodik.

On je istakao da je oduvijek oprezan i ne vjeruje mnogo strancima, već samo svom narodu i to isto preporučio svim srpskim političarima.

Dodik je ocijenio da je najveća greška Srba napravljena kada su vladajuće strukture iz tog vremena (nakon Prvog svjetskog rata) prihvatile priču o formiranju Jugoslavije.

"Trebalo je da napravimo veliku Srbiju, a ne trule kompromise. Naši političari su samo gledali da ugrabe još koju teritoriju i to se pokazalo kao veoma loše. Mogli smo tada da napravimo veliku Srbiju, a napravili smo veliku, najveću grešku u istoriji. Ta greška se zove Jugoslavija", ocijenio je Dodik.

Dodik je ocijenio da je Banja Luka danas više Srbija, nego što će Priština ikada biti dio nekakve Albanije.

"Srbi nijesu htjeli da idu iz BiH, ali su nas protjerali i dali nam Srpsku, s ciljem da tu teritoriju naknadno totalno degradiraju, ali neće im to proći. Srbi nikada i ni po koju cijenu neće dati Srpsku", poručio je on. 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније